Calitate - Tehnologie

O experienta de peste 120 de ani

This is an image Producător de țesături din lână și lână pieptănată, cu o experiență de peste 120 de ani, Dorobanțul s-a remarcat prin afirmări meritorii ale produselor sale atât pe plan național cât și internațional . Astfel a obținut "Mențiuni Onorabile" la Expoziția de la Paris din anul 1900, "Diploma de Onoare" și "Medalia de Aur" la Expoziția Jubiliară de la București, "Grand Prix" la Londra în 1906, "Diploma de Onoare" și "Medalia de Aur" la expoziția de la Paris din 1907.

Deschiderea propriei linii de filatură de lână pieptănată în 1935, cu o capacitate de 3600 de fuse aduce cu sine lansarea pe piață a celei mai fine țesături din acea perioadă purtând marca Electra. În anul 1948 societatea a fost naționalizată și, sub numele "Dorobanțul", au fost comasate Fabrica de stofe, Filatură de fibre "Textilă" și Fabrica de Pălării "Aurora". Între anii 1967-1976 fabrica a fost într-o continuă transformare și retehnologizare cu utilaje din Italia, Germania, Elveția, Rusia dar și România, menită să crească calitatea și varietatea țesăturilor realizate aici, care din 1972 erau vândute la export. În 1982 societatea obține licența mărcilor internaționale "Woolmark" și "Woolblend". Între anii 1990-1992 societatea a primit "Premiul Internațional pentru Prestigiu Comercial" la Madrid. În continuare au avut loc ample modernizări și retehnologizări astfel: între 1991-1993 Secția de țesătorie se dotează cu mașini de țesut neconvenționale cu greifer Dornier, mașini de țesut Sultzer, dotarea cu mașini de bobinat Savio cu curățitoare electronice Loepfe, în 1995 are loc dotarea Atelierului dublat–răsucit cu mașini de bobinat firul automate, mașini de spălat-piuat CIMI, mașina de decatat continuu și mașina de îndreptat bătătură MTEC, mașina de rolat automată, de asemenea se reînnoiește contractul pentru licența "Woolmark". Au loc ample procese de retehnologizare a fluxului tehnologic prin: achiziționarea de războaie neconvenționale cu greifer, mașini de urzit, dotarea laboratoarelor cu aparat de determinarea fibrei Sirolon Laserscan Lopex, aparat de determinarea lungimii de fibra, cabină de control al culorii, dotarea laboratorului de vopsit cu spectofotometru pentru determinarea culorii etc. În 1999 are loc Certificarea Sistemului Calității Societății în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001-1994 prin firma DQS-Germania.

This is an image Anul 2001 aduce cu sine înlocuirea mașinilor de pieptănat, dotarea laboratoarelor cu dinamometru pentru țesături și fire și obținerea Certificării OKO–TEX Standard 100 a articolelor amestec de lână-poliester-fibră elastomer prin Centexbel-Belgia, Licența Mărcii TREVIRA pentru articolele din polyester și Licența Mărcii VISCOSE pentru articolele ce se realizează cu celofibră. Țesăturile realizate acum de fabrică sunt: țesături clasice și stretch (cu fire Lycra și dorlastan), din fire pieptănate cu o gamă de finite de la Nm 18/2 la 80/2, 100% lână sub licența "Woolmark", țesături cu fir unic în bătătură, lână în amestec cu polyester, polyester în amestec cu celofibră.

CALITATEA este pentru noi:

  • cheia competitivității;
  • măsura eficienței pe piață și, nu în ultimul rând,
  • principalul nostru obiectiv pe termen lung.