Scurt istoric


Fondata in 1886 ca fabrica de tricotaje

Dorobanțul S.A., fondată în 1886 ca fabrică de tricotaje, s-a transformat în 1905 în Fabrica Națională de Postav Civil și Militar, când a primit și numele de Dorobanțul, devenind apoi în 1915 Societate Anonimă pe Acțiuni. Anul 1935 aduce extinderea fabricii cu o linie proprie de filatură pieptănată, ca mai apoi în 1938 să fie preluată de Societatea Anonimă Textilă, patrimoniul acesteia fiind preluat de Întreprinderea Dorobanțul care în 1991 se transformă în S.C. Dorobanțul S.A.

Societatea este integral privată. Datorită creșterii economice și dorinței de a reveni ca una dintre cele mai importante fabrici producătoare de stofă fină destinate confecțiilor bărbătești din Europa, în anul 2002 se decide retehnologizarea fabricii, prin achiziționarea de utilaje în valoare de 4.754.457 euro, acest lucru permițând fabricii să realizeze la comandă țesături pentru confectii barbatesti - costume, sacouri, pantaloni, pardesie, paltoane, o gama mai restrânsă de țesături destinate confecțiilor pentru femei dar și o gamă variată de uniforme pentru jandarmi, armată, marină, aviație, pădurari, școală, etc.

Aceste cateva repere istorice sunt menite să sublinieze durabilitatea, calitatea și seriozitatea fabricii Dorobanțul - un partener de afaceri serios și competent.